منبع: سایت داکتران بدون مرز
تهیه و ویرایش: اسماعیل درمان
ذهن پریشان و سرگردان با افکار درهمریخته می تواند سبب غمگینی و افسردگی شود.
برخی از کارشناسان و متخصصان می گویند: تمرکز ذهنی کلید موفقیت در کارها است و این بار داکتران اعصاب و روان تاکید کرده اند که تمرکز ذهن علاوه بر موفقیت، جاده و شاهراه بسیاری از شادمانیها و خرسندیها است.
به گزارش خبرنگار سایت داکتران بدون مرز به نقل از شبکه سیبیاس، در عوض افرادی که ذهنی سرگردان و پریشان دارند از یک غمگینی و افسردگی عمومی رنج می برند.
این داکتران اعصاب و روان میگویند: ذهن حیوانات به طور کامل متمرکز روی هدفی است که در نظر دارد و از هدفش دور نمی شود، اما برعکس انسانها در کارهای روزانه حداقل ۴۷ فیصد از ذهنشان پریشان و سرگردان است و روی کاری که انجام می دهند متمرکز نیست.
به نظر می رسد که این سرگردانی ذهنی تاثیر بسیار شدیدی روی سلامت احساسی انسانها دارد.
داکتران اعصاب و روان در پوهنتون هاروارد تاکید کردند ذهن انسان یک ذهن سرگردان است و ذهن سرگردان غمگین است.
آنها تصریح کردند: افراد در هنگام عشق ورزیدن، ورزش کردن و گفت وگو شاد هستند و برعکس هنگام استفاده از کامپیوتر و استراحت غمگین ترین حالت را دارند. اگر به ذهن اجازه سیر و سفر بدهید باعث نگرانی شما می شود و شادی را از شما سلب می کند.
تمرکز حواس همان قدر می تواند واقعی باشد که عوامل حواس پرتی واقعیت دارند. یعنی شما باید بپذیرید که به هرحال، همیشه عواملی تمرکز شما را به هم میزنند که بعضی از آن ها منشأ ذهنی و درونی دارند و از اندیشهی خود شما ناشی می شوند و بعضی دیگر منشأ محیطی و بیرونی دارند و از محیط اطراف شما نشأت می گیرند.
عواملی مثل یادآوری خاطرات و تخیلات گوناگون و تجزیه و تحلیل مسائلی خارج از چار چوب موضوع مطالعه، از عوامل حواس پرتی (برهمزننده تمرکز) درونی و عواملی مانند سر و صدا، حضور مزاحم دیگران و آشفتگی مکان مطالعه از عوامل بیرونی به حساب می آیند.
شاید بتوان ذهن انسان را به یک سیستم ارتباطی بسیار پیچیده تشبیه کرد. در هر لحظه هزاران پیام ازمحیط داخلی بدن و از محیط اطراف به آن مخابره می شود و در عین حال هزاران پیام از این مرکز به محیط داخلی بدن و محیط اطراف ارسال می گردد.

اگر چه بسیاری از این تبادلات درحوزهی ناخودآگاه ما صورت می گیرد، بعضی از این پیامها وارد حوزهی آگاهی ما می شوند و ذهن ما را از موضوع مطالعه منحرف می کنند. برای دستیابی به تمرکز حواس عالی، باید آن را درست تعریف کرد.
برای تعریف درست هم ابتدا باید حواس پرتی را به عنوان یک واقعیت انکار نشدنی بپذیریم و بعد بگوییم: تمرکزحواس یعنی”عوامل حواس پرتی را به حداقل رساندن”.
مهم است که بدانید استعداد بالقوهی تمرکز حواس در همگان وجود دارد و مانند هر استعداد دیگر می توان آن را درخود رشد داد و پروراند.
انسانها می توانند این خصلت همگانی را در خود تربیت کنند و به عالی ترین مراتب خویش برسانند.
همه توانایی های همگانی را به عضلهی تشبیه می کنند. قوی ترین و عضلانی ترین افراد را هم که در نظر بگیرید، وقتی به دنیا آمدند از عضلاتی ساده و نرم و طبیعی مانند دیگران برخوردار بودند اما تمرین و ممارست و به کارگرفتن عضلات باعث شده که آن ها به مرور در رشد عضلانی خود پیشرفت کنند و به بالاترین مرتبه ی آن که مهارت های ویژه در استفاده از عضلات است، برسند.
(بسیاری از متفکرین معتقدند که) تمام استعدادهای بالقوه ی انسانی را می توان به صورت بالفعل درآورد و پرورش داد و به بالاترین درجهی آن رساند.
یادداشت: نشر مطالب روان آنلاین با ذکر منابع آزاد است!