کتاب‌خوانی و حل معما در بهبود کارکرد حافظه کمک می‌کنند

چند نکته در بهبود حافظه و فعالیت مغزی

اسماعیل درمان، مدیر وبسایت روان آنلاین 

کتاب‌خوانی و حل معما در بهبود کارکرد حافظه کمک می‌کنند
کتاب‌خوانی و حل معما در بهبود کارکرد حافظه کمک می‌کنند

چه به دلیل افزایش سن باشد و چه به دلیل تغییر سطح هورمون‌ها یا استرس و فشار کار و وضعیت زندگی، در برخی موارد متوجه می‌شویم که حافظۀ ما آن‌گونه که دوست داریم، کار نمی‌دهد و نیاز به تقویت دارد. برای این کار، موارد مختلفی توصیه می‌شوند، لیکن در این جا به چند مورد عمده به شکل مختصر اشاره می‌شود.

یکم – برای مغز خود آکسیجن کافی فراهم کنید.

مغز با آن که حجم زیادی نسبت به اعضای دیگر بدن ندارد، لیکن چندین برابر اعضای دیگر انرژی مصرف می‌کند و برای این کار به گلوکوز و آکسیجن کافی نیاز دارد. قدم زدن و پیاده‌روی در هوای آزاد یکی از بهترین روش‌های رساندن آکسیجن کافی به مغز است. پیاده‌روی ۱۵ دقیقه تا یک ساعت در روز سبب می‌شود خون به شکل موثری در مغز گردش کند و در نتیجه روی کارکرد حافظه تأثیر مثبتی به جا گذارد.

 دوم – معلومات جدید حفظ کنید.

مغز مانند عضله است. اگر به کار گرفته شود، به مرور زمان قوی‌تر و فعال‌تر می‌شود. حفظ کردن شعر، آهنگ، گوش دادن دقیق به موسیقی، کتاب خواندن، حل کردن معما، جدول کلمات متقاطع، بازی‌های کامپیوتری و موارد مشابه تمرین‌های ذهنی اند که به کارکرد مغز کمک می‌کنند.

سوم – از دستان خود کار گیرید.

هر فعالیتی که سبب می‌شود از انگشتان و دستان خود استفاده کنید به تقویت حافظه کمک می‌کند. مثلا تایپ کردن، حل کردن معما (با کنار هم چیدن)، بافندگی، استفاده از دستی که با آن راحت نیستید (مثلا راست‌دست‌ها موس کامپیوتر را با دست چپ استفاده کنند و برعکس).

چهارم – به اندازۀ کافی بخوابید.

خواب کم سبب می‌شود تا شخص احساس خستگی، عصبانیت، و بی‌حوصلگی کرده و معمولا عدم تمرکز داشته باشد. وقتی تمرکز خوب نباشد، یادگرفتن مطالب جدید، یا به یاد آوردن اطلاعاتی که قبلا به حافظه سپرده شده، مشکل می‌شود. لیکن خواب کافی سبب می‌شود تا بدن فرصت ترمیم دوباره را به دست آورد و از عدم تمرکز جلوگیری شود.

پنجم – تغذیۀ مناسب را فراموش نکنید. 

 این میوه جات تازه و خشک نیز در تقویت حافظه نقش دارند
این میوه جات تازه و خشک نیز در تقویت حافظه نقش دارند

سبزیجاتی چون زردک، اسفناج، بامیه، کلم، لوبیا، میوۀ خشک چون بادام، چهارمغز، و میوه‌های چون توت، انار، و زردآلو…مفید گزارش شده اند.

افزودنی‌های چون Omega 3 ،Vitamin B-1، Vitamin E ،L-Glutamine و افزودنی‌های مشابه نیز مفید اند، که البته بهتر است با مشورت داکتر یا متخصص تغذیه مصرف شوند.

باز هم تأکید می‌شود تا کتاب خواندن را فراموش نکنید!

یادداشت: نشر مطالب روان آنلاین تنها با ذکر منبع یا اجازۀ رسمی از مدیریت وبسایت مجاز است!

درباره‌ی اسماعیل درمان

اسماعیل درمان، ماستر روانشناسی بالینی و مدیر وبسایت روان آنلاین است. شما می‌توانید از طریق صفحۀ «تماس با ما» یا صفحۀ فسبوک روان آنلاین به او و گروه کاری روان آنلاین پیام بفرستید. خوانندگانی که نمی‌خواهند نام شان ذکر شود این را در پیام خود مشخص کنند. گروه روان آنلاین به حفظ هویت خوانندگان احترام می‌گذارد.

۱۰ نظر

  1. خواندم و استفاده خواهم کرد.
    در بخش چهار «خواب به اندازۀ کافی» را توضیح داده‌اید، اما نگفتید که چند ساعت بخوابیم.

  2. داکترصاحب سلام مطلب فوق را خواندم برایم بسیارآموزنده بود به امید موفقیت هرچه بیشترشما

  3. فوق العاده،ممنونم بیشتر بذارید??

  4. مجرب است. نکاتی را که فوقا ذکر کردید خیلی جالب بود مخصوصا استفاده از دست. تشکر. ولی تجربه شده است که حفظ قران کریم و دعاها بیحد حافظه را تقویه میکنند

  5. aalist een ki shoma dar bari mardom wa jamia khod fikr mikonid . tashakor

  6. ایا مگرن از چه به بار میر اید و چطور درمان کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.