برگردان: آمنه مبشر
ویرایش: اسماعیل درمان

پس از پژوهش تازهای که نشان میدهد یکی از کوچکترین بخشهای مغز در تصمیمگیری نقش حیاتی دارد، این بخش دوباره تحت بررسی قرار میگیرد.
پژوهش انجام شده در دانشگاه British Columbia که در مجلهی “Nature Neuroscience” به چاپ رسیده، نشان میدهد که کارکرد Lateral Habenula – ناحیهی از مغز که گفته میشد به افسردگی و رفتار های اجتنابی ارتباط دارد – به شکل گستردهای به اشتباه گرفته شده و حالا گمان میرود که این بخش نقش مهمی در تصمیمگیریهای مرتبط با سود و زیان داشته باشد.
پروفیسور استان فلوریسکو از مرکز روانشناسی و تحقیقات مغز دانشگاه بریتش کولمبیا میگوید: این یافتهها فرایندهای از مغز را واضح میکنند که در تصمیمگیریهای مهم روزانهی ما دخیل اند، مثلا از انتخاب میان دو شغلی که برای ما پیشنهاد شده تا این که چه نوع خانه یا موتر را خریداری کنیم. این تحقیق همچنان نشان میدهد که جامعۀ علمی عملکرد واقعی این بخش مرموز ولی مهم مغز را به اشتباه گرفته است.
در این تحقیق، دانشمندان موشهای آزمایشگاهی را آموزش دادند تا بین پاداش کوچک یکنواخت (یک پلت غذا) و پاداش احتمالی بزرگتر (چهار پلت غذا) که گاه و بیگاه برای شان پیشکش میشد، انتخاب نمایند. به مثل انسانها، موشها نیز زمانی که هزینه (که عبارت بود از مدت زمانی که قبل از رسیدن غذا باید انتظار میکشیدند)، کم میبود پاداشهای بزرگ را انتخاب مینمودند و درغیر آن پاداشهای کوچک را انتخاب میکردند.
تحقیقات قبلی نشان داده بودند که غیر فعال ساختن “لیتیرال ابینولا” باعث خواهد شد که موشها پاداش بزرگتر و خطرناکتر را بیشتر انتخاب نمایند، اما در واقع اینگونه نبود. درعوض موشها هر یک از گزینهها را بشکل تصادفی انتخاب میکردند و دیگر توانایی این که گزینهی بهتر را انتخاب نمایند نشان نمیدادند.
این یافتهها پیامدهای مهمی در تداوی افسردگی دارد. فلوریسکو میگوید: “بنابر گزارشها، تحریک عمیق مغز – که گمان میرفت “لیتیرال ابینولا” را غیر فعال میسازد – در بهبود علایم افسردگی در انسانها کمککننده است. اما یافتههای ما نشان میدهند که احتمالا بهبود افسردگی بخاطر این نیست که مریض احساس خوشحالی میکند. در حقیقت بیماران دیگر به آنچه که آنها را افسرده میسازد اهمیت زیادی نمیدهند.
منبع: Medical News Today
پیوند به متن انگلیسی: http://www.medicalnewstoday.
سلام. با تشکر فراوان از داکتر درمان وهمکاران محترم درزمینه راه اندازی وفعال نگهداشتن این وبسایت علمی. موفقیت بیشتر شما را خواهانم.
علیکم سلام. متشکرم، جناب داکتر.
مرسی جالب بود