درباره‌ی ما

به روان آنلاین خوش آمدید! banner 2

 روان آنلاین اولین وبسایت متمرکز بر صحت روانی و روانشناسی در افغانستان است. همانطور که در صفحه اول مشاهده کرده اید، تلاش عمده ی ما اینست تا معلومات ابتدایی/اساسی را در باره صحت روانی، روانشناسی، و مشکلات روانی بصورت عموم برای خوانندگان فراهم کنیم. در این بخش مقالات و اخبار تازه نیز منتشر خواهند شد.

بخش دیگر وبسایت حاوی مقالات و اطلاعات تخصصی دیگر به شکل فایل های صوتی و تصویری (ویدیو) برای داکتران، روان‌شناسان، و دیگر کارمندان بخش صحی و اشخاص علاقمند به رشته روانشناسی، صحت روانی وعلم اعصاب خواهد بود. یکی از اهداف وبسایت این است تا پل ارتباطی میان متخصصین و افراد مسلکی دیگر در نقاط مختلف افغانستان باشد. در مراحل بعدی تلاش خواهیم کرد تا ارتباط گسترده تر میان آنها و متخصصین خارجی نیز فراهم گردد.

بعلاوه، روان آنلاین در تلاش است تا با تابوی اختلالات روانی در افغانستان مقابله کند. داشتن یک اختلال روانی شرم نیست. همان‌طور که یک شخص ممکن است گلودرد یا سردرد شود یا به عملیات جراحی ضرورت پیدا کند، بهمان شکل ممکن است به افسردگی، اضطراب یا یک اختلال دیگر روانی دچار شود. داشتن یک اختلال بدین معنا نیست که آن شخص “ضعیف” یا “بی اراده” یا “نفرین شده” است. انسان، انسان است و دارای کرامت انسانی. باید به این کرامت توجه کرد و به انسانها احترام گذاشت!

افرادی که علاقمند هستند نوشته های خود را منتشر کنند با مدیریت وبسایت در تماس شوند. مطالبی که با دقت تنظیم گردیده و بر روی اهمیت و مشکلات فراراه کار در حوزه صحت روانی در افغانستان تمرکز می کنند، ترجیح داده خواهند شد. ما چشم به راه همکاری تان خواهیم بود. شما میتوانید مطالب خود را به این آدرس بفرستید: info@rawanonline.com

معرفی کردن این وبسایت به دوستان و آشنایان تان میتواند کمک بزرگی در راستای پخش و گردش اطلاعات در میان شهروندان ما باشد که به همچو مطالبی بیش از هر زمان دیگر نیاز دارند. چاپ و نشر مطالب این وبسایت با ذکر منبع آزاد است.

در حال حاضر نوشتن، انتخاب، و نشر مطالب توسط این افراد که جز گروه کاری روان آنلاین می‌باشند تنظیم می‌گردد:

داکتر اسماعیل درمان

او در سال 2006 از رشته طب عمومی پوهنخی طب ولایت هرات فارغ‌التحصیل گردید. برای مدتی در بخش اعصاب-روان شفاخانه حوزوی هرات و بعد برای دو سال در کلینیک صحت روانی مربوط سازمان آی. ای. ام. بعنوان داکتر صحت روانی وظیفه اجرا نمود. از اسماعیل درمان چندین مقاله در روزنامه ها، وبسایت ها، و مجلات داخلی کشور چون انگاره، هشت صبح، پیمان، و… به چاپ رسیده است، که از آن‌جمله میتوان به مقاله نگاهی به اختلالات شخصیت، فشار روانی و شخصیت تیپ الفا، روانشناسی تظاهر و دورویی، در باب تساهل و مدارا، عوامل عمده خشونت خانوادگی، و غیره اشاره کرد. وی در تهیه و ترتیب کتابچه معرفی ادویه رایج برای تداوی اختلالات روانی و کست های صوتی معلوماتی در باره مشکلات شایع روانی نیز سهم داشته است. آخرین مقاله او در باره‌ی اهمیت رابطه داکتر-مریض و نقش آن در تداوی مریضان مصاب به اختلالات روانی در مجله انجمن روانشناسی پنسلوانیا به چاپ رسیده است.

وی در سال 2009 با اخذ بورسیه فلبرایت در رشته روانشناسی مشاوره و بالینی (کلینکال) به ایالات متحده سفر کرد و ماستری خود را درین رشته در سال 2011 دریافت کرد. او مسوول بخش انگلیسی وبسایت روان آنلاین نیز می باشد.

 داکتر ناهید عزیز

او دارنده مدرک ماستری و دکترای روانشناسی کلینکال از پوهنتون الاینت انترنشنل در ایالت کالیفورنیای امریکاست. دکترعزیز حایز جایزه بهترین مونوگراف سال – که کتابچه آموزشی برای تداوی صحت روانی زنان مهاجر افغان است – گردیده است. او از چند سال بدینسو بعنوان مشاور برای “اداره خدمات صحت روانی در سواستفاده از مواد مخدر” کار میکند و این اداره که شعبه ای از وزارت صحت و خدمات بشری امریکا می باشد با شعبه صحت روانی وزارت صحت عامه افغانستان همکار بوده است. دکتر عزیز بعنوان مشاور  در تنظیم پالیسی صحت روانی وزارت صحت عامه افغانستان سهم بزرگی ایفا کرده و ملاقات ها و کنفرانسهای متعددی را با مسوولین صحت روانی افغان در طول چند سال اخیر ترتیب کرده است.

سال‌ها کار و تدریس در حوزه روانشناسی و صحت روانی با تمرکز بیش‌تر روی چالش‌ها و نوع تطابق مهاجرین در کشور و فرهنگ جدید او را به یکی از بزرگترین سرمایه‌ها در این عرصه و یکی از افتخارات جامعه‌ی افغان نه تنها در میان مهاجرین افغان مقیم امریکا بلکه در میان متخصصین افغان در داخل کشور تبدیل کرده است.

از داکتر عزیز آثار و مصاحبه‌های متعددی در نشریات و رسانه‌های بین المللی به نشر رسیده است که اکثریت شان متمرکز بر صحت روانی مهاجرت، بخصوص در میان مهاجرین مسلمان و افغان بوده است. وی علاقه زیادی به تحقیق در حوزه صحت روانی در مناطق آسیب دیده و پس از جنگ دارد. داکتر عزیز فعلاً پروفیسور روانشناسی در پوهنتون آرگوسی در واشنگتن دی.سی می باشد. وبسایت روان آنلاین از مشورت‌های متخصصانه داکتر عزیز در تنظیم محتوای مطالب سود می‌برد و از همکاری او قدردانی می‌‎نماید.

داکتر هامش درویش

داکتر هامش درویش از جمله‌ی نخستین داکتران صحت روانی در افغانستان است و فعلاً به عنوان متخصص صحت روانی و هیپنوتراپیست در لندن مشغول کار است. داکتر درویش گرداننده وبسایت خود نیز می‌باشد که متمرکز بر صحت روانی و هیپنوتیزم است. از او تا به حال ده‌ها نوشته و ترجمه در سایت روان آنلاین به نشر رسیده است.

داکتر مصدق نادمی

او یکی از متخصصین جوان صحت روانی افغان است. داکتر نادمی پس از فراغت و کار در بخش صحت روانی، برای چندین سال مسوول آموزش داکتران در بخش صحت روانی بوده است. داکتر نادمی اخیراً به گروه کاری روان آنلاین پیوست.

نعیم عزیزیان

آقای عزیزیان محصل دانشگاه بِرکلی در ایالت کالیفورنیا در رشته مطالعات توسعه است و از مهارت و تجربۀ کاری خود در بخش کامپیوتر برای طرح و دیزاین سایت روان آنلاین استفاده می‌کند.

داکتر بشیر احمد

او یکی از داکتران جوان افغان است که فعلاً مصروف تحصیلات بیش‌تر در کاناداست. داکتر بشیر احمد در بخش ترجمه مطالب تازه در حوزۀ روانشناسی با سایت روان آنلاین همکار بوده است.

 دوستان صاحبنظر دیگر نیز در طول راه با ما خواهند پیوست که در فرصت مناسب در این‌جا معرفی خواهند شد.

درباره‌ی naeem

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.