داکتر اسماعیل درمان
مدیر وبسایت روان آنلاین

چیزی بیشتر از یک و نیم سال قبل طرح وبسایت روان آنلاین نهایی شد و کار آن آرام آرام آغاز گردید. طرحِ بهراهاندازی وبسایت را در سال 2008-2009 در ذهن داشتم، ولی بالاخره مقدمات آن در 2010 فراهم شد. دوستانی که به شکل آنلاین کار میکنند، و بهویژه دوستانی که گردانندگی یک وبسایت را بهعهده دارند، میدانند که طرحریزی، جمعآوری معلومات، گردآوری مطالب، ایجاد یک گروهِ کاری، و چیزهای مرتبط دیگر و آنهم بهطور رضاکارانه، کار زمانبر و نسبتاً شاقهایست.
با آنهم این کار، سَر گرفت. بخش تکنیکی کار را نعیم عزیزیان، دانشجوی رشتۀ توسعۀ بینالملل در دانشگاه بِرکلی به دوش گرفت. مشورت و نظردهی در بارۀ بخشبندی و نوعیت مطالب را داکتر ناهید عزیز، استاد دانشگاه آرگوسی در واشنگتن دی.سی.، قبول کرد. داکتر عبدالتواب کاوه سلجوقی، ماستر صحت عامه در آمریکا، راجع به ساختار عمومی وبسایت برایم مشورت داد. بعدها داکتر هامش درویش، متخصص صحت روانی و هیپنوتراپیست در انگلستان، در تهیۀ مطالب به روان آنلاین پیوست. داکتر بشیر احمد که این روزها در کانادا به دنیای دانشجویی بازگشته، در ترجمۀ جدیدترین نوشتهها با من همکاری داشته است. و بالاخره خودم. من تقریباً در هر حوزهای به عنوان بنیانگزار تا حدی مسوولیت داشتهام: گزینشِ طرح، گزینش مطالب، نوشتن، ویرایش کردن، نشر کردن، و تماس داشتن با خوانندگان.

هدفِ اصلی ما بلندبردن سطح آگاهی شهروندان و مهاجرین افغان در بارۀ صحت روانی، اختلالات روانی، خشونت در خانواده و اجتماع، به اشتراک گذاشتن مطالب مهم و جدید، و در نهایت مقابله با شرمِ حاصل از داشتن یا صحبت کردن در بارۀ مشکلات روانی بوده است. برای معلومات بیشتر، هدفنامۀ وبسایت در همان صفحۀ نخستین به نشر رسیده.
در بارۀ اینکه چرا راهاندازی همچو وبسایتی مهم بود و مهم است چیزی نمینویسم، چون در بخشهای مختلف به آن اشاره کردهایم، ولی آنچه میخواستم با شما در میان بگذارم این است که بعد از یک سال و نیم، این وبسایت، که به دو زبان فارسیِ دری و انگلیسی مطلب نشر میکند، بالای ده هزار خواننده در سراسر جهان دارد.
شاید در روز اول تصور اینکه بعد از این مدت به اینجا برسیم برای من نیز اندکی مشکل بود، ولی در موفقیت این کار تردید بزرگ و عمیقی نداشتم. من و دوستانم به اعتبار و زیبایی کار اهمیت زیادی میدهیم و در حد توان کوشش کرده ایم تا نوشتههای دقیق، قابلِاعتبار، علمی، و مورد نیاز را به زبان ساده و راحت فراهم کنیم. این میتواند در مطرح شدن روان آنلاین به عنوان یک منبع علمی و مطمئن نیز زمینهسازی کند.

از سوی دیگر، این نشان میدهد که مردم تشنۀ معلومات و آگاهی اند. لیکن نظر به اینکه دسترسی به انترنت برای بسیاری از شهروندان در داخل کشور کاری مشکل است، من با چندین رادیو تماس گرفته (یا آنها با من تماس گرفته اند) و به توافق رسیده ایم تا مطالب روان آنلاین را با ذکر منبع در اختیار شنوندگان خود بگذارند. همچنین است قصۀ مطبوعات. نشریات توانسته اند و میتوانند با نشر مطالب روان آنلاین، به مخاطبان بیشتری رسیدگی کنند.
از من پرسیده اند که چرا به زبان پشتو مطالب زیادی نداریم؟ من از یک سال قبل بدینسو در تلاش بوده ام تا افرادی را پیدا کنم که درین بخش ما را همکاری کنند. از این فرصت استفاده کرده و بار دیگر تأکید میکنم که ما به اندازۀ کافی مطلب در حوزههای مختلف روانشناسی داریم. کافیست دوستانی که به زبان پشتو تسلط دارند پیشقدم شوند و این نوشتهها را برگردان/ترجمه کنند. روان آنلاین ظرفیت کافی برای نشر مطالب به زبان پشتو را داراست.

کار ما، اما، بدون چالش نبوده است. مورد انتقادهای ناسالم و ناموثر و حتا تهدید و کوچکنمایی قرار گرفته ایم. همچنان، برای ما وعدۀ همکاری داده شده، ولی این وعدهها فراموش شده اند. لیکن دریافت نامههای سپاسگزاری و پُر از مهر خوانندگان، یا نامههای که جویای معلومات و حل مشکل اند، رنج و دشواری کار را تا حدی آسانتر میکند. از میان این ده هزار خواننده در روان آنلاین فارسی و انگلیسی، ما خوانندگان زیادی داریم که غیرافغان اند، از آن میان شهروندان ایرانی و آمریکایی. به گمان من، این میتواند نشاندهندۀ موثریت کار ما باشد.
وبسایت روان آنلاین همچنان در پیوستن با نهادهای مدنی که در حوزۀ آگاهیدهی و کاهش خشونت در خانواده و اجتماع کار میکنند، سهم گرفته است، چون بدین باور است که رُشد تعلیمی و بالارفتن سطح آگاهی در کنار رُشد اقتصادی در کاهش خشونت علیه کودکان و طبقات آسیبپذیر موثر است.

از تمام دوستان و خوانندگانی که تا حال با ما بوده اند، به وبسایت مراجعه کرده اند، پیشنهادهای مفید مطرح کرده اند، نوشتهها را به اشتراک گذاشته اند، وبسایت را به دوستان و آشنایان خود معرفی کرده اند، و ما را پشتیبانی روحی/روانی کرده اند، یک جهان سپاسگزاری میکنیم.
من از همکاران خوبم نیز صمیمانه سپاسگزاری میکنم. شما را بسیار دوست دارم و هر قدمی که درین راه با من برداشته اید برایم جهانی ارزش دارد.
محترم درمان، در شرایطِ که جامعه ی علمی افغانستان به کمبود مواد درسی و مطالب معلوماتی نو در حوزه های مختلف مواجه است، کار شما، با وجود منابع ناکافی که معمولن در پیشبرد یک وبسایتِ با حجم محتویات روان آنلاین ضرورت است، قابل ستایش می باشد. به نظرم مطالب روان آنلاین در قسمت آگاهی دهی در مورد مسائل صحی، روانی، و آموزشی وپرورشی خیلی موفقانه عمل کرده که این موضوع را می توان از نظرهای خواننده گان وبسایت نیز دریافت. من هم به نوبه ی خود، ثمره ی یک ونیم سال زحمت های شما را به حیث گرداننده و مسوول سایت، و سایر همکاران زحمت کش تان تبریک گفته و از خداوند برای شما وهمکاران تان موفقیت های مزید خواهانم. سبز باشید.
آصف
Machine translation failed. retry
سلام
به طور اتفاقی با سایت شما آشنا شدم بهتون تبریک میگم سایت فوق العاده ای دارید.
من ایرانی هستم دوست داشتم بدونم وضعیت رشته روانشناسی در افغانستان چگونه است؟
و اینکه اگه ممکنه چند تا سایت و وبلاگ های افغانی در حوزه روانشناسی بهم معرفی کنید .
با آرزوی موفقیت روز افزون دوستان افغانی
سلام بر شما. تا جایی که من می دانم وبلاگ خاص دیگری در این حوزه تمرکز نکرده است و روان آنلاین نخستین سایت در بخش بهداشت روانی و روانشناسی است. تشکر از پیام شما
مدیریت وبسایت
Machine translation failed. retry
Machine translation failed. retry
سلام عرض میکنم خدمت تمام شما انسان دوستا…… شما واقعا؛ کسانی هستید که قلوب خاص دارید……..بسیار زیاد تشکر از سایب آموزنده تان……..
شما هیثیت عالمان را در جامعه دارید……..برتری عالمان نبست به عابدان برتری ستارهگان در مقابل ماه هست یعنی شما مثله ستارهای هستند که تمام کره زمین نور پخش میکنید اما عابد فقط یک نقطه مشخض را مثله ماه……
سلام دکتر صاحب . یک روانشاس کودک در کابل ضرورت دارم. دختر ۴ ساله من از تشناب رفتن میترسد به کمک یک روانشناس ضرورت دارم. لطف نموده همکاری نماید.